Lounaismaan Op-liiga

Tervetuloa Lounaismaan Op-liigaan. Liigan kesäkierrokset pelataan lähtökohtaisesti Open Padelin kentillä urheilupuistossa ja talvikierrokset Padel Club Hanhivaarassa.

Liigassa on kolmannella kierroksella 9 lohkoa uusien parien tulon myötä. Toisen kierroksen jälkeen on saatu aikaan lohkot paremmuusjärjestykseen.

Liigassa alkaa 9.4 kolmas kierros ja se loppuu 27.6. Kolmannen kierroksen jälkeen 2 viimeistä paria putoaa yhtä lohkoa alaspäin ja 2 parasta nousee yhtä lohkoa ylöspäin. Tämä koskee lohkoja 1-6.

Lohkoissa 7-8 vain yksi pari putoaa ja nousee kolmannen kierroksen jälkeen. Mixtylohkoja on 1 joten sieltä ei putoa eikä nouse yksikään pari.

Voitosta saa 3 pistettä ja tappiosta saa 1. Järjestelmä rankaisee pareja ketkä eivät pelaa otteluja ollenkaan.

Ottelut pelataan paras kolmesta erästä eli tarvitaan 2 voitettua erää. Käytössä on Golden Point-sääntö jokaisessa ottelussa ja erässä. Eli tilanteessa 40-40 syötön vastaanottajapari valitsee ruudun mihin syöttäjä syöttää.

6-6 tilanteessa käytetään normaalia tie-break sääntöä eli pelataan 7:ään pisteeseen ja tie-breakin voittoon tarvitaan kahden pisteen ero eli 7-6 ei riitä. Tie-breakin voittaja vie sen erän nimiinsä. Tämä normaali tie-break on käytössä myös kolmannessa erässä. Kolmas erä pelataan siis samalla tavalla kuin ensimmäiset 2. Mahdollisen kolmannen erän voittaja vie koko ottelun nimiinsä.

HUOM: Kierroksen sijoitukset jaetaan niin, että ensin lasketaan pisteet. Tasapisteissä lasketaan ensin voitettujen ja hävittyjen pelien (game) erotus. Jos nekin ovat tasan sitten tulee voitettujen ja hävittyjen erien erotus, sitten keskinäisen ottelun paremmuus ja viimeisenä arpa ratkaisee.

Pelien ja erien erotus lasketaan erikseen järjestäjän toimesta. Padelutioniin on vasta tulossa tälläisen menettelyn mahdollistava toiminto. Eli tasapaisteissä parit eivät välttämättä ole oikeassa järjestyksessä täällä sarjataulukossa.

TÄRKEÄÄ: Liigan järjestäjät varaavat itselleen oikeuden pudottaa tai nostaa parin yhtä tasoa ylemmäs tai alemmas toisen kierroksen jälkeen jos tarve vaatii. Tämä koskee lähinnä miesten lohkoja. Tälläinen tilanne voi tulla eteen, jos joku pari on täysin ylivoimainen tai selvästi liian kovassa lohkossa.

PALKINTOJEN PERIAATE- luotiin toisella kierroksella se on tuossa lainausmerkeissä.

"Palkinnot menevät siten, että miesten ykköstason, kakkostason ja kolmostason voittajaparit saavat 100:n euron arvosta peliaikaa kolmannen kierroksen jälkeen toukokuun lopussa. Naisissa omien lohkojen voittajaparit saavat saman summan kierroksen 3 päätyttyä".

Tämä tarkoittaa siis, että lohkojen 1, 3, 5, 7 ja 8 voittajat saavat 100 euron arvoista peliaikaa tämän kolmannen kierroksen päätyttyä.

Mixtylohkon voittajapari kuittaa 50 euron arvoista peliaikaa/kierros eli palkinto jaetaan joka kierroksen voittajalle tässä lohkossa.

Kysymykset ja tiedustelut Kustille 045 640 0737 tai Jusalle 040 0752768

Paljon onnea peleihin.

Now active
Upcoming
The sign up for the next Round will be opened later.