Lounaismaan Op-kesäliiga

Tervetuloa Lounaismaan Op-liigaan. Liigan kesäkierrokset pelataan lähtökohtaisesti Open Padelin kentillä urheilupuistossa ja talvikierrokset Padel Club Hanhivaarassa.

Lohkot ovat nyt paremmuusjärjestyksessä edellisten kierrosten tulosten perusteella.

Liigassa alkaa 1.10.2023 neljäs kierros ja se loppuu 14.1.2024. Kierroksen jälkeen 2 viimeistä paria putoaa yhtä lohkoa alaspäin ja 2 parasta nousee yhtä lohkoa ylöspäin. Tämä koskee lohkoja 1-6.

Voitosta saa 3 pistettä ja tappiosta saa 1. Järjestelmä rankaisee pareja ketkä eivät pelaa otteluja ollenkaan.

Ottelut pelataan paras kolmesta erästä eli tarvitaan 2 voitettua erää. Käytössä on Golden Point-sääntö jokaisessa ottelussa ja erässä. Eli tilanteessa 40-40 syötön vastaanottajapari valitsee ruudun mihin syöttäjä syöttää.

6-6 tilanteessa käytetään normaalia tie-break sääntöä eli pelataan 7:ään pisteeseen ja tie-breakin voittoon tarvitaan kahden pisteen ero eli 7-6 ei riitä. Tie-breakin voittaja vie sen erän nimiinsä. Tämä normaali tie-break on käytössä myös kolmannessa erässä. Kolmas erä pelataan supertiebreakina eli 10-pisteeseen ja kahden pisteen ero on oltava.

HUOM: Kierroksen sijoitukset jaetaan niin, että ensin lasketaan pisteet. Tasapisteissä keskinäisen ottelun tulos. Sen jälkeen lasketaan ensin voitettujen ja hävittyjen pelien (game) erotus. Jos nekin ovat tasan sitten tulee voitettujen ja hävittyjen erien erotus.

Pelien ja erien erotus lasketaan erikseen järjestäjän toimesta. Padelutioniin on vasta tulossa tälläisen menettelyn mahdollistava toiminto. Eli tasapaisteissä parit eivät välttämättä ole oikeassa järjestyksessä täällä sarjataulukossa.

TÄRKEÄÄ: Liigan järjestäjät varaavat itselleen oikeuden pudottaa tai nostaa parin yhtä tasoa ylemmäs tai alemmas toisen kierroksen jälkeen jos tarve vaatii. Tämä koskee lähinnä miesten lohkoja. Tälläinen tilanne voi tulla eteen, jos joku pari on täysin ylivoimainen tai selvästi liian kovassa lohkossa.

PALKINTOJEN PERIAATE:

Palkinnot menevät siten, että voittajapari saa 50:n euron arvosta peliaikaa/pelaaja eli 100 euron edestä yhteensä.

Mixtylohkon voittajapari kuittaa 50 euron arvoista peliaikaa/kierros eli palkinto jaetaan joka kierroksen voittajalle tässä lohkossa.