NED Raspberry Strong Winter Tour

Students League Vaasa

X League Students

X Leaguen järjestää Padel X: https://www.padelx.fi/

X League Students koostuu kahdesta sarjasta Miehet & Naiset. Sarjat muodostuvat 4 - 5 joukkueen lohkoista. Sarjojen pelit pelataan kierroksissa. Jokaisella joukkueella on noin neljä viikkoa aikaa pelata kierroksen lohkopelit (3 - 4 ottelua per joukkue). Kierroksen jälkeen lohkovoittaja nousee ylempään lohkoon ja häviäjä tippuu alempaan. Tarvittaessa Padel X voi nostaa tai laskea joukkueita useamman lohkon kerralla, jotta lohkot pysyvät mahdollisimman tasaisina. Pelit on mahdollista pelata päiväaikaan (6-15), jolloin Padel X keskuksilla on voimassa opiskelijahinnat 20€/h.

X League Students jatkuu jokaisen kierroksen jälkeen samoilla joukkueilla ilman erillistä ilmoittautumista. Mikäli pelaaja ei voi jatkaa tai on vaihtamassa joukkuetta, tulee pelaajan ilmoittaa asiasta oman kaupungin yhteyshenkilölle hyvissä ajoin ennen seuraavaa kierrosta (yhteystiedot lopussa).

X Leagueen voi liittyä kesken kauden, jolloin joukkue lisätään heidän arvioitua pelitasoa vastaavaan lohkoon seuraavalle alkavalle kierrokselle. Mikäli joukkueen lohkosijoitus on väärä, pyrimme korjaamaan asian pikimmiten.

 

Osallistumismaksu ja pelipaikka

X Leaguessa ei ole osallistumismaksua. Olemme halunneet mahdollistaa kaikkien innokkaiden pelaajien osallistumisen ja pitää liigan avoimena.

Kaikki X Leaguen pelit on pelattava Padel X -keskuksissa. Säännön rikkominen johtaa välittömään poistamiseen liigasta. Pelaajien vastuulla on sopia, varata ja pelata lohkon kaikki pelit jokaisen kierroksen loppuun mennessä. Pelaajat maksavat varatut pelivuorot.

 

Palkinnot

Kuten jokaisessa kovan luokan liigassa, myös tässä on huikeat palkinnot. Niistä lisää pikapuolin...

Otteluiden pistelasku ja säännöt

Ottelu tulee voittaa kahdella erällä. Ottelu ei voi päättyä tasapeliin vaan tasatilanteessa tulee pelata kolmas erä. Ottelut pelataan ”golden point” -säännöllä. Mikäli pelivuoroa on jäljellä alle 30 minuuttia kolmannen erän alkaessa, suosittelemme käyttämään ”super-tiebreak” -menetelmää (10 pistettä).

Ottelua varten suositellaan varaamaan 1,5 tunnin vuoro, jotta kaikki kolme erää ehditään pelata. Jos ottelun varannut joukkue on varannut alle 1,5 tunnin vuoron, vastustajalla on oikeus vaatia ottelun luovutusta varauksen hoitaneelta joukkueelta mikäli peliä ei ehditä pelata.

Voitetusta ottelusta saa 3 pistettä. Tämän lisäksi molemmat joukkueet saavat yhden (1) pisteen pelatusta pelistä. Näin ollen maksimi pistemäärä yhdestä pelistä on neljä (4) pistettä, joka tarkoittaa voittoa (3x pistettä voitetuista pelistä ja 1x piste pelatusta ottelusta).

Mikäli lohkon päätyttyä useampi joukkue on tasapisteissä, ratkaistaan sijoitus seuraavasti: 1) pelatut ottelut 2) yhteisen ottelun voittaja 3) yhteisen ottelun pelien erotus 4) kaikkien otteluiden erien erotus 5) kaikkien otteluiden pelien erotus 6) Padel X arpoo.

Jos ottelun pelaaminen ei onnistu, esimerkiksi loukkaantumisen takia, joukkueella on oikeus käyttää korvaavaa pelaajaa. Korvaava pelaaja voi olla 1) alemmassa lohkossa pelaava toinen X League pelaaja, tai 2) muu vastustajan hyväksymä pelaaja.

 

Tulosten ilmoittaminen

Ottelun voittaja ilmoittaa tuloksen heti ottelun päätyttyä. Voittajan tulee ilmoittaa ottelun tulos, peliaika ja pelikenttä. Ottelua ei voida hyväksyä, mikäli tulosta, peliaikaa ja pelikenttää ei ole ilmoitettu. Kukin kierros päättyy viimeisenä pelipäivänä kello 23:59. Otteluiden tulokset tulee olla syötettyinä Padelution-palveluun ennen kierroksen päättymistä. Tuloksia ei voi syöttää kierroksen päätyttyä.

 

X League aikataulut

1.kierros: 30.1 - 26.2.2023

2.kierros: 27.2 - 26.3.2023

3.kierros: 27.3 - 23.4.2023

Playoff: 24.4 - 7.5.2023

 

Playoffs

X League huipentuu playoffeihin, joka pelataan yhtenä isona tapahtumana. Lisää infoa playoffseista tulossa myöhemmin!

 

Yhteyshenkilö

Vihtori Nurminen / vaasa@padelx.fi

Elli Ketola / vaasa@padelx.fi 

Now active
No active round at the moment...
Upcoming
The sign up for the next Round will be opened later.