Päiväliiga by Padel X Turku

Päiväliiga Padel X Turku

X Leaguen järjestää Padel X: https://www.padelx.fi/

Päiväliiga muodostuu yhdestä avoimesta sarjasta ja erillisistä tasolohkoista.

Liiga muodostuu 4-5 joukkueen tasolohkoista. Sarjojen pelit pelataan kierroksina. Jokaisella joukkueella on noin neljä viikkoa aikaa pelata kierroksen ottelut (3 - 4 ottelua per joukkue). Kierroksen jälkeen lohkovoittaja nousee ylempään lohkoon ja häviäjä tippuu alempaan. Tarvittaessa Padel X voi nostaa tai laskea joukkueita useamman lohkon kerralla, jotta lohkot pysyvät mahdollisimman tasaisina.

Päiväliiga jatkuu jokaisen kierroksen jälkeen samoilla joukkueilla ilman erillistä ilmoittautumista. Mikäli pelaaja ei voi jatkaa tai on vaihtamassa joukkuetta, tulee pelaajan ilmoittaa asiasta oman kaupungin yhteyshenkilölle hyvissä ajoin ennen seuraavaa kierrosta (yhteystiedot lopussa).

Päiväliigaan voi ehdottomasti liittyä myös kesken kauden, jolloin joukkue lisätään heidän arvioitua pelitasoa vastaavaan lohkoon seuraavalle alkavalle kierrokselle. Mikäli joukkueen lohkosijoitus on väärä, pyrimme korjaamaan asian pikimmiten.

 

Osallistumismaksu ja pelipaikka

Päiväliigassa ei ole osallistumismaksua. Olemme halunneet mahdollistaa kaikkien innokkaiden pelaajien osallistumisen ja pitää liigan avoimena. Päiväliigan pelaajille myydään arkisin pelivuoroja hintaan 30€ / 1,5h eli pelaaminen on erittäin edullista.

Kaikki Päiväliigan pelit on pelattava Padel X -keskuksissa. Säännön rikkominen johtaa välittömään poistamiseen liigasta. Pelaajien vastuulla on sopia, varata ja pelata lohkon kaikki pelit jokaisen kierroksen loppuun mennessä. Pelaajat maksavat varatut pelivuorot. Mikäli pelaaja käyttää edullisempien vuorojen varaamisetua muihin kuin päiväliigan otteluihin, poistetaan hänet liigasta välittömästi ilman varoitusta.

 

Palkinnot

Jokaisen roundin lohkovoittaja voittaa pallotuubin (yht. 1kpl / pari). Päiväliigan voittajaparille 200€ pelisaldoa. Toiseksi sijoittuneelle parille 100€ pelisaldoa ja kolmosille 50€ pelisaldoa. Päiväliiga loppuu 15.4.2024.

Otteluiden pistelasku ja säännöt

Ottelussa pelataan tuloksesta riippumatta kolme erää, eli ottelu voi päättyä esimerkiksi 3-0. Mikäli vuorovarausta on kahden erän jälkeen jäljellä alle 30 minuuttia, suosittelemme pelaamaan kolmannen eräs supertiebreakinä kymmeneen pisteeseen kahden pisteen erolla. Jokaisesta erävoitosta saa sarjataulukkoon yhden pisteen ja pelatusta ottelusta saa yhden pisteen. Jos ottelu päättyy 3-0 saa voittanut joukkue 4 ja hävinnyt joukkue yhden pisteen.

Ottelua varten suositellaan varaamaan 1,5 tunnin vuoro, jotta kaikki kolme erää ehditään pelata. Jos ottelun varannut joukkue on varannut alle 1,5 tunnin vuoron, vastustajalla on oikeus vaatia ottelun luovutusta varauksen hoitaneelta joukkueelta mikäli peliä ei ehditä pelata.

Mikäli lohkon päätyttyä useampi joukkue on tasapisteissä, ratkaistaan sijoitus seuraavasti: 1) pelatut ottelut 2) yhteisen ottelun voittaja 3) yhteisen ottelun pelien erotus 4) kaikkien otteluiden erien erotus 5) kaikkien otteluiden pelien erotus 6) Padel X arpoo.

Joukkueella on oikeus käyttää korvaavaa pelaajaa, jotta ottelut saadaan pelattua.

 

Tulosten ilmoittaminen

Ottelun voittaja ilmoittaa tuloksen heti ottelun päätyttyä Padelutioniin. Voittajan tulee ilmoittaa ottelun tulos, peliaika ja pelikenttä. Ottelua ei voida hyväksyä, mikäli tulosta, peliaikaa ja pelikenttää ei ole ilmoitettu. Kukin kierros päättyy viimeisenä pelipäivänä kello 23:59. Otteluiden tulokset tulee olla syötettyinä Padelution-palveluun ennen kierroksen päättymistä. Tuloksia ei voi syöttää kierroksen päätyttyä.

 

Päiväliigan aikataulut

1.kierros: 8.10.2023 - 12.11.2023

2.kierros: 13.11 - 17.12.2023

3.kierros: 2.1.2024 - 4.2.2024

4.kierros: 5.2.2024 - 9.3.2024

5.kierros: 11.3.2024 - 15.4.2024

 

 

Yhteyshenkilö

Tony Åstrand // astrandtoni@gmail.com

Jani Säteri // jani@padelx.fi

Now active
No active round at the moment...
Upcoming
The sign up for the next Round will be opened later.