Padeljunkies Invitational

Padeljunkies Invitational 2.0 pelataan Vaasan Padel X Klemettilässä kolmipäiväsenä joukkuetapahtumana 4–6 pelaajan joukkueilla.

Aikataulu

Alkulohkojen pelit pelataan keskiviikkona 17.4. klo 17.00-20.00 ja torstaina 18.4. klo 16.00-22.00. Tapahtuma huipentuu perjantain sijoitusotteluihin klo 15.00–21.00 ja jälkipeleihin hallilla hodarikärryn ja hyvän musiikin kera.

Pelimuoto

Yksinkertaisuudessaan pelit pelataan joukkueena siten, että jokainen joukkue pelaa kolme yhden tunnin mittaista peliä per kohtaaminen (=vastustajajoukkue). Joukkueet on sijoitettu neljään kolmen joukkueen alkulohkoon, joista jokainen etenee omaan jatkokaavioon alkulohkoissa kerättyjen pisteiden perusteella (kts. lopussa olevat säännöt). Joukkueiden peliparit voi muodostaa vapaasti, mutta toiveena on, että kaikki joukkueen pelaajat (4-6 pelaajaa) pelaavat ainakin yhden ottelun jokaista vastustajajoukkuettaan vastaan. Lisäksi tarvittaessa yksi joukkueen pelaaja voi pelata vaikka jokaisessa ottelussa, mutta eri parin kanssa.

Loukkaantumis-/poisjääntitapaukset:

 • 3-2 pelaajaa joukkueessa: joukkue voi yrittää voittaa kohtaamisen kahdessa ottelussa. Tällöin viimeisestä ja mahdollisesti ratkaisevasta ottelusta merkataan wo vastustajajoukkueen hyväksi.

Jos pelaaja loukkaantuu kesken ottelun, voi hänet korvata oman joukkueen pelaajalla ja ottelu pelataan loppuun.

Kapteenit

Joukkueisiin on nimetty kapteenit, jotka ilmoittavat pelijärjestyksen Padelutioniin viimeistään 30 min ennen kohtaamisen aloitusta. Suomen padel-ranking pisteitä ei huomioida turnauksessa, joten pelijärjestyksen ja peliparit saa päättää vapaasti. Käyttäkää pelisilmää! Otteluiden päätyttyä voittajajoukkueiden kapteenit merkitsevät tulokset suoraan Padelutioniin. Loukkaantumis- ja poisjäämistapauksissa sallitaan "tuuraajien" omatoiminen hankinta. Tästä tulee aina ilmoittaa kisajärjestäjille kapteenien toimesta. Kapteenit varmistavat, että joukkueessa on minimissään kaksi pelaajaa/päivä, jotka pystyvät tarvittaessa pelaamaan kaikki päivän ottelut.

Turnausmaksu

Sitova turnausmaksu (30e) maksetaan Padel X Klemettilän kassalle ennen ensimmäisen ottelun aloitusta. Maksu kattaa kentät, pelipallot ja perjantain hodarit ja musiikit.

Säännöt

 • Pelit pelataan tunnin aikapeleinä, joka sisältää max. 5 min lämmittelyn.

 • Joka toiseen peliin saa halutessaan uudet pelipallot (= 1. ja 3. otteluun).

 • Golden point on käytössä.

 • Puolten vaihto ja lyhyt juomatauko neljän geimin välein.

 • Kaksi minuuttia ennen otteluajan päättymistä annetaan äänimerkki. Kesken oleva geimi pelataan loppuun. Uutta geimiä ei enää aloiteta.

 • Mikäli ottelu päättyy tasatilanteeseen, pelataan tie break 3 pisteeseen (yhden pisteen erolla). (=Ottelu ei voi siis päättyä tasapeliin)

 • Eniten geimejä voittanut pari voittaa ottelun ja saa joukkueelleen yhden pisteen.

 • Jokainen voitettu peli (=piste) lasketaan keskiviikon ja torstain alkulohkojen pelien jälkeen yhteen ja joukkueet sijoitetaan jatkokaavioihin kerättyjen pisteiden perusteella.

 • Jatkokaavioita muodostetaan kolme, joissa pelaa lohkojen 1., 2. ja 3. sijoittuneet omissa kaavioissaan. Jatkokaavioista lisää infoa torstai illalla, kun kaikki alkulohkojen pelit ovat pelattu. Perjantain pelit jatkuvat kuitenkin joka tapauksessa jokaisella joukkueella klo 15.00.

 • Jatkokaavioissa pelataan ensin ”omat” semifinaalit (4 kpl), josta edetään joko pronssiotteluun tai finaaliin. Esimerkkinä: Lohko A:ssa joukkue 1 tulee toiseksi, tämä sijoitetaan kolmen muun omassa lohkossaan toiseksi tulleiden joukkueiden kanssa omaan jatkokaavioon. Jatkokaavioissa joukkueiden aloituspaikat arvotaan.

 • Mikäli kahdella joukkueella on yhtä monta voittoa (=pistettä) keskiviikon ja torstain alkulohkojen jälkeen, paremmuuden ratkaisee keskinäinen ottelu. Mikäli useammalla joukkueella on yhtä monta voittoa (=pistettä), paremmuuden ratkaisee keskinäisten otteluiden geimisuhde. Tämän ollessa tasan, ratkaisee keskinäisten otteluiden voitettujen geimien määrä. Jos ei vieläkään ole järjestys selvillä, niin arpa ratkaisee.